Śniadanie na szybko - czyli Lubella na dzień dobry!

09 grudnia 2016

Śniadania nie zawsze muszą być wystawne. Nie zawsze mamy tyle czasu, by pójść do piekarni po świeże pieczywo, by na targu kupić swojskie wędliny i warzywa a następnie z zakupionych składników wyczarować śniadanie mistrzów. W ciągu tygodnia śniadania zazwyczaj jadamy na szybko i niestety osobno. Dni, które są wolne w tygodniu i weekendy są dla nas bardzo ważne, ponieważ posiłki możemy celebrować wspólnie.



Z braku dużej ilości czasu śniadanie jemy na szybko. Czasami są to szybkie kanapki, a czasami płatki śniadaniowe - Corn Flakes. Mąż uwielbia wszelkiego rodzaju płatki, lecz z dzieciństwem najbardziej kojarzą mu się Corn Flakes, więc po takie najczęściej sięga. Do tej pory uwielbiał tradycyjne płatki, lecz, gdy w sklepach zaczęły pojawiać się inne rodzaje tych płatków, postanowił wypróbować i ocenić, które lepsze.

Płatki Corn Flakes Lubella niczym nie różnią się od oryginalnych Corn Flakes. Wygląd, kolor i chrupkość są na takim samym poziomie. Jedną różnicą jest ich grubość - są nieco grubsze niż tradycyjne Corn Flakes. 
Płatki idealne są nie tylko do jedzenia, lecz także u nas w domu służą jako panierka do kotletów. Zalewając płatki mlekiem mamy pewność, że nie zrobi się z nich tzw. ciapka

Z płatków można wyczarować wiele wspaniałych przekąsek. Zaczynając od batonów pełnych bakalii z dodatkiem płatków, kończąc na deserach z bitą śmietaną, owocami i oczywiście płatkami.












1 komentarz:

Copyright © Szablon wykonany przez My pastel life