Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym.

Niedziela - dzień wolny od pracy, dzień wielkiego lenistwa. Mimo tego lenistwa trzeba coś jeść. Z racji tego, że my ten weekend mamy cały wolny, chcemy wykorzystać go jak najlepiej, dlatego niedzielny obiad jest u nas z jednego dania i to przygotowanego na szybko. Tym razem na naszym stole pojawiły się kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym. 




Składniki:
1 cała pierś z kurczaka
mozarella
kilka listków bazylii
mała cebula

Sos:
100g kurek (bądź innych grzybów)
500ml bulionu
1/2 małej śmietany
mąka do zagęszczenia
pieprz ziołowy, papryka, pieprz naturalny

Przygotowanie:
1. Pierś myjemy, obrabiamy, następnie rozkrawamy tak, by powstała kieszonka.
2. W miseczce mieszamy odrobinę oleju, pieprzu ziołowego, pieprzu naturalnego, papryki, soli, bazylii - nacieramy tym piersi z kurczaka.
3. Na patelni podsmażamy jedną małą cebulę.
4. Do kieszonek w piersi wkładamy plasterek grubszy mozarelli, podsmażoną cebulę i kilka listków bazylii. 
5. Przygotowane piersi smażymy na patelni.
6. Na drugiej patelni smażymy kurki z cebulą, dodajemy bulion, lekko podgotowujemy. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką. Na sam koniec dodajemy przyprawy. 

Zajrzyj również na:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 My World by Dagmara Rek , Blogger