Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Lubię ciasta, lubię słodkości. Nie zawsze mam mnóstwo czasu na pichcenie w kuchni. Wtedy biorę się za wykonywanie ciast szybkich, tanich i smacznych. Do takich należy ciasto z majonezem. Czy już mieliście okazję je wypróbować?

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem





Składniki:
4 jajka
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mąki zwykłej
1 szklanka cukru
olejek śmietankowy, bądź waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 ml majonezu

Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem na pianę. Następnie dodać żółtka - dalej ubijać, dodać majonez - ubijać, dodać mąkę zwykłą, ziemniaczaną, proszek do pieczenia - ubijać. Gotową masę wlać na blaszkę. Piec w 180 stopniach, 35-40 minut (ja nigdy nie zwracam uwagi na czas, tylko sama sprawdzam patyczkiem ciasto).

Gotowe, ostudzone ciasto polać lukrem.


Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage ---> My world by Dagmara Rek

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

Szybkie i łatwe - Ciasto z majonezem

5 komentarzy:

  1. ciasto z majonezem? na słodko? jak to w ogóle smakuje? nie spodziewałabym się, że tak można.

    OdpowiedzUsuń
  2. Slinka mi leci :-) na weekend bedzie i u nas. :-) dziekuje za przepis 😘 pozdrawiam Kaśka

    OdpowiedzUsuń
  3. Słyszałam o cieście z majonezem, ale nigdy nie robiłam. To Twoje wygląda tak apetycznie, że jutro biorę się za jego pieczenie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz widzę przepis na ciasto z majonezem. Jestem niesamowicie ciekawa smaku :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 My World by Dagmara Rek , Blogger