Ryba z pieca w sosie bordelaise, ryba z pieca w sosie brokułowym FROSTA

Są chwile, kiedy nie masz czasu, aby przygotować wystawny obiad. Myślisz co zrobić, aby Twoja rodzina szybko otrzymała ciepły posiłek. Mam dla Ciebie świetny pomysł ! Zaserwuj im Rybę z pieca od Frosty !






Ryba z pieca z sosem Bordelaise

Składniki: 
Filety z mintaja 50%
sos bordelaise 50%
woda
 mąka pszenna
 masło 7%
 cebula
olej słonecznikowy
zioła - pietruszka, koperek
sól
skrobia ziemniaczana
cukier
papryka
czosnek
koncentrat soku cytrynowego
drożdże
pieprz kajeński
pieprz czarny
glukoza
zioła - papryka, kurkuma

Przygotowanie:
Piekarnik - 40 minut
Mikrofalówka - 13 minut.






















Rybka rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatna i krucha. Po wyjęciu z piekarnika od razu czuć piękny zapach rybki i sosu, mi niestety nie posmakował ten sos, który jest na bazie czerwonego wina. Natomiast mężuś jest zachwycony rybką i z wielką chęcią ją zjadł.
Wielkim minusem jest to, że się rozwala po "upieczeniu" i wyjęciu z opakowania.

Czy bym kupiła ją ponownie? Niestety ale nie ! Samą rybkę tak, ale z tym sosem nie. Chyba, że dla męża.





Ryba z pieca z sosem brokułowym

Składniki:
filety z mintaja 50%
sos brokułowy 50%
brokuły 17%
śmietana
ser
mąka pszenna
masło
woda
olej słonecznikowy
cebula
sól
drożdże
kwasy: mlekowy, L-winowy, cytrynowy
czosnek suszony

Przygotowanie:
Piekarnik - 40 minut
Mikrofalówka - 13 minut














Uwielbiam brokuły i od razu wiedziałam, że ta rybka mi posmakuje. Fakt bałam się połączenia ryba- brokuł, ale.. jestem bardzo zadowolona ze smaku. Ryba rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatna i krucha. Sos jest idealny - nie trzeba w nim nic zmieniać. I w tej rybce minusem jest to, że się rozwala. Nie wiem jak ryba "zachowuje się" po "upieczeniu" jej w mikrofalówce. Może piekarnik tak na nią działa.

Czy bym kupiła ją raz jeszcze? Sądzę, że gdybym potrzebowała coś szybkiego na obiad, to tak.











1 komentarz:

  1. A nie lepiej przyrządzić samemu taką rybkę, nie zajmie to wcale więcej minut niż przyrządzenie tej mrożonki :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 My World by Dagmara Rek , Blogger